Barnfotografering är en härlig utmaning. Den här lilla flickan var bara tre veckor veckor när vi fotograferade henne.

Vid fotografering av riktigt små barn (under 10 kg) använder vi oss av en sk ”beanbag” som fotoyta/bakgrund. En ”beanbag” är en yta med sträckt tyg som spänts upp i en ram på ca 1x1m. Det ger en mjuk och följsam yta och gör det lätt, även för de allra minsta barnet, att ligga stilla. Med hjälp av kuddar kan man bygga upp stöd under tyget för barnet. Det är lätt att byta tyg till en annan färg om så önskas och med lite extra tyg i bakkant så kan du enkelt öka höjden på bakgrunden om det behövs.

Vi använder oss alltid av en checklista när vi planerar för barnfotografering för att säkerställa att vi tänker på allt. Den återfinns längre ner i inlägget. Vi följer checklistans punkter till den är klar sen riggar vi vår utrustning för att vara redo för action. Fotograferingen börjar när föräldrarna bedömer att barnet är redo. Sedan placeras barnet i en ”beanbag” och då gäller det för oss att vara redo. Vid den här fotograferingen hade vi tur och vi lyckades fånga en fin blick och ett litet leende på flickan. Vi fick ta flera pauser för att ge både barn och föräldrar lite vila.

Receptet för att lyckas med barnfotografering är:

Det är viktigt att ha gott om tid då fotograferingen lätt kan dra ut på tiden.

Den här gången gick allt bra och vi fick fina bilder och en nöjd kund. Det finns dock tillfällen då det inte fungerar med barnet. När detta inträffar och att det trots flera pauser inte vill fungera så är det oftast lika bra att avbryta och försöka igen vid ett senare tillfälle. Om detta inträffar hos oss så blir omtagningen kostnadsfri för vår kund.

Välkomna att höra av er om ni behöver en professionell barnfotograf i Linköping.

Checklista för barnfotografering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.