På årets varmaste dag stod bröllopet mellan dessa tu i Kärna kyrka i Linköping. Termometern visade på 34 grader och värmen skulle bli en utmaning för alla idag. Bröllopsfotograferingen skulle genomföras när solen står som högst på himlen och lyser starkt, vilket kan ställa till det lite när man ska fotografera.

Kvällen innan bröllopet åkte vi ut till kyrkan för att se var vi kunde hitta lämpliga platser för porträttfotograferingen. Paret ville bli fotograferade direkt efter vigselakten och hade avsatt ca 45 minuter till detta. Kyrkan håller som bäst på att få en ansiktslyftning exteriört, vilket gjorde att bilder utanför kyrkan skulle bli svårt att få fina. Vem vill ha byggnadsställningar och täckpapp som bakgrund på sina bröllopsfotografier? Ingen! Kyrkan ligger i ett villaområde med angränsning mot öppna fält. Det hade varit fint att fotografera paret ute på det öppna fältet men med tanke på temperaturen denna dag skulle det bli svårt. Både de och vi hade förmodligen svimmat!

Bakom kyrkan hittade vi en fin stig omgiven av höga träd. Här skulle vi kunna hitta både skugga och fin grönska. Utmaning skulle bli att få jämt ljus över brudparet eftersom solljuset kunde leta sig ner genom lövverket i varierande styrka och ge oönskade reflexer, men det skulle också kunna ge ett fantastiskt ljus. Spännande!

Inne kyrkan var det relativt svalt och vigselakten var så stämningsfull. Brudens lille son ledde fram sin mor till altaret till den väntande brudgummen. Framme vid altaret fanns också brudens tärna och brudgummens två marskalkar. Alla var så fina och förväntansfulla! Kärlek och värme vibrerade bokstavligen i luften!

Efter vigselakten blev det gratulationer utanför kyrkan med roliga såpbubblor och svalkande bubbel. Det gick ju inte att låta bli att ta några bilder även där trots den fula bakgrunden. Det var tur att vi gjorde det för när vi började med redigeringsarbetet hemma kom vi på att den vita täckpappen, med hjälp av lite fix och trix i Photoshop, skulle ge en fin effekt!

På din lilla stigen bakom kyrkan var det nu ett fantastiskt ljus och härlig skugga! Vi använde vår portabla blixt ELB 500 med ett transparant paraply fastsatt på en lång arm. Det möjliggjorde att vi snabbt kunde byta plats och vara effektiva denna supervarma dag. Redan efter några minuter var vi genomsvetta. Vi beundrar brudparet att de fixade fotografering så bra. De var verkligen tappra!

Hur gick det då med det befarade solblänken från lövverken? Ja, när vi kom hem och började redigera bilderna upptäckte vi att den sista bilden hade en reflex i form av ett hjärta på brudens klänning. Är inte det tecken på att detta var en dag gjord för varm och evig kärlek? Så tänker vi!

Tack så mycket säger vi till brudparet för att vi fick förtroendet att föreviga er dag!