Vi har båda under många år arbetat med grupputveckling och ledarskapsfrågor och har funderat på om det skulle vara möjligt att genomföra en teambuildingsövning i vår studio? Tanken skulle vara att alla i en grupp agerar modeller vid en ”photoshoot”. Sannolikt är detta en situation som ingen är vare sig van eller bekväm med, men med hjälp av gruppens styrka och stöd så skulle kanske alla våga. I lördags samlade vi ihop ett glatt gäng för att pröva idén. Skulle det gå att stärka gruppkänslan med hjälp av en modellfotografering? Som bevis på mod och samarbete skulle alla få en gruppbild och en individuell proffsbild på sig själv.

De flesta hade inte agerat modell förut och var nog lite spända på hur det skulle gå. De hade i förväg fått i läxa att ta med rekvisita för två olika tagningar. Det ena temat var ”vintage” och det andra var ”wild and crazy”. De hade i uppdrag att besöka en secondhandaffär, leta i sin egen eller goda vänners garderob för att hitta någon lämplig ”vintageoutfit”.  De hade också fått i uppdrag att köpa något galet för max 100 kr. Alla var taggade inför fotograferingen och nyfikna på varandras rekvisita. Skratt och fnitter fyllde snart studion när diverse föremål visades upp!

Vi värmde upp med att ta ett gruppkort när alla satt ned på golvet iklädda enhetliga svarta kläder. Gruppkort blir fina om man är någorlunda färgmatchade. Svarta kläder mot en vit bakgrund blir fint i färg, men framför allt i SV.

Nu stod ”vintagefotograferingen” på tur. Alla hade gått ”all in” och vi hade flera årtionden representerade. En läcker fransig charlestoneklänning från 20-talet, en dräkt med pälskrage från beredskapsåren, en fantastisk klänning med vidd i från 50-talet, en orangemönstrad mysdräkt från 70-talet och en elegant långklänning klädd med paljetter från 90-talet. Alla modeller var så duktiga och det var inga problem att regissera deras olika poser! Gruppen hjälptes åt att fixa och rigga åt varandra.

Efter den första tagningen var det dags för lunch, vilket är mycket viktigt! Det tar mer på krafterna än vad man tror att posera så några tunnbrödrullar, dricka, kaffe och godis satt fint.

Därefter bytte vi till svart bakgrund och vi påbörjade del två av photoshooten. Den vi kallade ”wild and crazy”. Det var dags att plocka fram våra 100-kronorsfynd! Nu halades skyddsoveraller, arbetshandskar, fiskedrag, gummistroppar, bollar, jordgubbsnät, hörselkåpor, skyddsglasögon, kontakter och solskydd upp! Vilken kreativitet! Vi hjälptes åt att ”klä på varandra” och komma med idéer. Skratten blev, som ni säkert förstår, många!

Det blev en oförglömlig eftermiddag som resulterade i många glada skratt och tillrop, fantastiska bilder och många ”halleluja moments”. Målsättningen att våga lämna sin comfortzon och agera framför kameran nåddes till 100 %. Alla i gänget gick stärkta av upplevelsen och var väldigt stolta över sig själva att ha vågat. Gruppen hade samarbetat bra och hjälpt och stöttat varandra. De har nu med sig oförglömliga minnen både i sinne och i form av fina bilder.

Har du som läser detta lust att göra något liknande med dina vänner, din familj eller kanske som en teambuilding med dina arbetskamrater, är ni välkomna att höra av er!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.