En klar, vacker men lite blåsig höstdag i oktober stod bröllopet mellan dessa tu. De hade valt det ståtliga hotellet Rimforsa Strand för både vigselceremoni och efterföljande bröllopsfest. 

Brudparet hade önskat att bli fotograferade utomhus innan vigseln. Vi var lite bekymrade för blåsten så vi var på plats i god tid för att hitta platser i lä. För säkerhets skull hade vi också tagit med studioutrustningen för att kunna rigga studio inomhus om blåsten skulle bli för stark. Det gäller att vara förberedd för alla förhållanden.

Brudparet kom till avtalad plats där vi kunde ta bröllopsfotografier i fint motljus både i helfigur och porträtt. Blåsten tilltog dock och brudens fina frisyr var i fara. Brudparet var tappra och ville trots vinden göra en fotografering nere vid sjön, så vi flyttade oss snabbt ner mot hotellets härliga bastu som gav behaglig lä. Sjön med dess böljande vågor, den ljusbruna vassen samt de färgsprakande träden i horisonten gav en fin bakgrund till det vackra brudparet. Efter några olika poser nere vid sjön avslutade vi utomhusfotograferingen och gick in till vår tillfälliga studio som vi hade ställt upp i ett rum på hotellet. 

Det var skönt att komma in och efter lite fix med brudens frisyr avlutade vi fotograferingen med brudparet. Tips! Ha alltid med dig hårspray i kameraryggsäcken! En halvtimma innan vigseln kom de tre små brudnäbbarna till studion för att bli förevigade. De var så fina, näpna och duktiga.

Vigselakten genomfördes utomhus i hotellets trädgård med sjön i bakgrunden. En av oss stod placerade på lite avstånd med ett teleobjektiv och en av stod nära med en 24/70 så vigseln blev väl dokumenterad från olika vinklar och avstånd. Vigseln blev mycket vacker med det lyckliga brudparet, de bedårande näbbarna, vacker sång och känslomässiga tal. 

Efter brudskål och gruppfotografering fortsatte vi inomhus med mingelbilder och gruppbilder på familj och släkt. När klockan var 17.30 avslutade vi vår bröllopsfotografering med att ta några bilder i den vackra matsalen som just då hade förärats med ett fantastiskt gyllene kvällsljus. Salen var förberedd för bröllopsmiddag med en mycket vacker dukning. Vi passade på att låna brudparets vigselringar och arrangerade dem tillsammans med bordsdekorationerna. Det fick bli vår sista bild på det här härliga bröllopet. Det blev en lång arbetsdag med många trevliga möten och rolig fotografering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.