BRÖLLOPSFOTOGRAF
i MOTALA

Vi ger er minnen för livet!

BRÖLLOPSFOTOGRAF
i MOTALA

Vi ger er minnen för livet!

Bröllopsfotograf i Motala

Capturing Love moments

Vi är etablerade bröllopsfotografer i Motala med lång erfarenhet och med många nöjda bröllopspar.

Vår specialitet är att leverera bröllopsbilder av högsta kvalitet som fångar både atmosfären och känslorna från er stora dag. Genom att skapa en nära relation med brudparet, lyssna på deras önskemål och förväntningar samt kombinera våra tekniska färdigheter och konstnärliga talang, garanterar vi en samling bilder som kommer att vara uppskattade under många år framöver. Vi använder både traditionella poseringar och fångar spontana ögonblick för att säkerställa att vi dokumenterar varje magiskt ögonblick och detalj som hjälper till att berätta er bröllopsberättelse.

Vår främsta målsättning är att skapa en samling bilder som ni kommer att älska och som speglar glädjen och firandet av er speciella dag.

Våra tjänster sträcker sig över hela Östergötland och vi ser fram emot att få vara en del av ert bröllopsminne.

Bröllopsfotograf i Motala

Vi fångar kärlekens ögonblick!

Ni har drömt om och planerat denna dag så länge. Plötsligt är dagen kommen och alla förberedelser är klara. Släkt och vänner är på plats och ni står redo! Er bröllopsdag fylls med kärleksfulla ögonblick, allvarsamma och högtidliga ögonblick men också ögonblick av skratt och kanske en och annan tår.

Dagen efter fladdrar scener från er bröllopsdag förbi i revy! Lösryckta ögonblick spelas upp i slow motion. Men… vad var det som hände? Dagen gick så fort fylld med möten, intryck och känslor. Det kan vara svårt att få pusselbitarna på plats! Vi hjälper er att lägga pusslet!

Vi är bröllopsfotografer och finns på plats och fångar ögonblicken för att bevara er dag för evigt.

Anlita en professionell bröllopsfotograf

Att ta bilder under ett bröllop kan väl inte vara så svårt? Inte minst idag när vi alla har tillgång till avancerade kameror i våra mobiler. Och visst fungerar det att fotografera ett bröllop med mobilkamera. Men, de bilder du får från en mobilkamera har stora begränsningar jämfört med vad en professionell fotograf levererar. Är ambitionen att bara ha några bilder för sociala medier så kan det absolut fungera med mobilkamera, men vill man bilder av hög kvalitet och kreativitet krävs det både erfarenhet och rätt utrustning.

Du som funderar på hur ditt bröllop ska göras bör ställa dig följande frågor.

 • Önskar ni bröllopsbilder av hög kvalitet, tagen på noggrant förberedda platser som tar hänsyn till väder och brudparets visioner?
 • Vill ni att er bröllopsfotografering ska utföras av någon med expertis inom ljus, färg och komposition, som kan erbjuda variation i vinklar och avstånd?
 • Önskar ni att era bilder ska genomgå professionell efterbehandling för att passa både sociala medier och förstoringar?
 • Vill ni att era minnen från bröllopet ska vara säkert lagrade för framtiden?

Om svaret är ja på någon av dessa frågor, är det dags att överväga att anlita en professionell bröllopsfotograf med erfarenhet, rätt utrustning och kreativt öga – och inte minst, tid!

Låt era nära och kära njuta av bröllopsfesten som gäster, utan att behöva tänka på att ta bilder. Det tar vi hand om åt er.

Bröllopsfotograf i Motala

Välj oss som era bröllopsfotografer

Planeringsträff

För att era bröllopskort ska bli fina och för att fotografering ska flyta på utan stress är planering av största betydelse. Fotograf Motala erbjuder alla bröllopskunder ett fysiskt planeringsmöte där vi tillsammans prata igenom dagen och era önskemål. Det bästa är om vi kan ses på den eller de platser där bröllopsfotograferingen ska äga rum. Vi kan redan då börja fundera på hur vi ska få de bästa bröllopsbilderna med hänsyn tagen till era önskemål, omgivningen, ljus och skuggor och olika väderförhållanden som kan uppstå.

 

Om det blir dåligt väder?

Även om vi alla hoppas på vackert väder vid bröllopsfotografering så vet vi alla att det mycket väl kan regna. Vad gör vi om det regnar? Den planen  måste bestämmas tidigt då det inte är något som man snabbt löser på plats den aktuella dagen. Det kan handla om att boka tillgång på lämplig lokal eller andra alternativ där det finns tillgång till skydd för regn.

 

Detaljprogram

Sannolikt vill ni, utöver bilderna på er, även ha olika  gruppbilder på er tillsammans med exempelvis brudföljet, föräldrar, syskon och kanske alla bröllopsgäster. För detta krävs ett detaljerat fotograferingprogram och självklart hjälper vi er med det. 

 

Fotograf Motala - alltid med två fotografer

Vid bröllopsfotografering är vi alltid två bröllopsfotografer och vi arbetar med modern professionell kamerautrustning. Att alltid vara två bröllopsfotografer ger er som kund stora fördelar.

 • Vid stillastående fotograferingen (ex vid tagning av av bröllopsporträtten) är det en av oss som fotograferar medans den andre arbetar med ljussättning och bröllopsparets posering.  Räkna också med att en av oss finns tillgängliga för att lägga slöja och klänning tillrätta samt vara behjälplig med lite styling (hår och smink) i den mån det behövs. Det är sådana detaljer som är svåra att redigera efterhand men är så avgörande för resultatet.
 • Vid mer rörlig fotografering som vid gratulationer efter vigselakten, brudskål, dans mm så är vi alltid två som fotograferar. Med två aktiva bröllopsfotografer så säkerställer vi att ni får ett väldokumenterat bröllop med fina bilder från olika avstånd och vinklar…och vi missar inte de där magiska ögonblicken som uppstår vid varje bröllop…vi är ju två bröllopsfotografer!

Bröllopsfotograf i Motala

Så här får ni fina bröllopskort

En god natts sömn kvällen innan fotograferingen gör att du ser allmänt fräsch ut och slipper bilder med trötta ögon med mörka ringar.

En bröllopsfotografering kan vara ansträngande och med välfyllda vattendepåer både orkar ni mer och ser bättre ut på bilderna.

För bruden
Tänk på att välja en naturlig, diskret makeup som förbättar och framhäver dina drag. Tänk på att sminket ska hålla hela dagen!

För brudgummen
Även brudgummen kan behöva lite lätt smink för att harmonisera bättre med brudens hudfärg på bilderna. Oftast handlar det om lite lätt puder för att ta bort lite ”rödhet” i ansiktet.

Vi rekommenderar att ni tränar på att posera innan den stora dagen. Prata med er fotograf och be om förslag på poser som ni kan träna på. Övning ger färdighet och kommer att göra att ni känner er mer bekväma när ni står framför kameran. 
Tänk på följande när ni tränar posering: 

  1. Sträck på er och håll axlarna bakåt för att se självsäkra och bekväma ut.
  2. Håll huvuden och haka uppe för att förlänga nacken och undvika dubbelhakor.
  3. Håll armarna avslappnade och undvik att korsa dem, som kan se stela ut.
  4. Placera dig själv i en liten vinkel mot kameran för att skapa en mer intressant komposition.
  5. Om du står, pröva gärna att flytta din vikt till en fot för att ge bilden en känsla av rörelse.
  6. Försök att slappna av, le och ha roligt, det kommer att synas på era bilder.

Slutligen, ta inte dig själv på för stort allvar och ha kul på din bröllopsdag! Din glädje och lycka kommer att synas i dina bilder.

Bröllopspar kommer ut ur kyrkan
Bröllopsfotografering i Motala

Bröllopsfotograf i Motala

I Motala finns det vackra miljöer vid slussarna i Borenshult och längs Göta Kanal, perfekta för bröllopsfotografering. Dessutom har vi den utdragna stranden vid Varamobaden som skapar en underbar bakgrund, särskilt under ”golden hour”, vilket ger det ultimata bröllopsfotot.

Bara tjugo minuter bort från Motala ligger den historiska brunnsorten Medevi, med anor från 1600-talet. Här kan ni verkligen känna historiens närvaro, och de gamla träbyggnaderna med sina detaljrika snickerier och charmiga verandor erbjuder en unik och spännande miljö för er bröllopsfotografering.

Bröllopsfotograf i Östergötland och hela Sverige

Även om vi marknadsför oss som bröllopsfotografer i Linköping, Norrköping och Motala så tar vi såklart bröllopsfotograferingar på andra platser både inom och utanför Sverige. Vi är erfarna bröllopsfotografer och inget uppdrag är vare sig för litet eller för stort. Genom att vi även har en mobil studio så utgör bröllopsfotografering på platser långt bort från Linköping inget problem. Vi har alltid all nödvändig utrustning med oss vilket gör oss flexibla och att vi snabbt kan hantera förändringar i väder, plats, behov av ljussättning mm.

Bröllopsfotografering

Vad Kostar det?

Vår Prismodell

Vi har en prismodell för bröllops-fotografering som bygger på tre olika paketlösningar för att kunna möta olika behov och önskemål. 

Våra paket är Brons, Silver och Guld. Kostnad och innehåll för respektive paket och tilläggstjänster redovisas nedan. 

Hittar ni inget bröllopspaket som passar er så går det bra att komponera ett eget paket. Antingen med valda delar ur våra paket eller med era egna önskemål. Är ni osäkra på vad ni vill ha det så är det bara att ni hör av er så hjälper vi till och föreslår ett upplägg som vi tror passar just er. Vi har stor erfarenhet som bröllopsfotografer och vet vad som fungerar och ger bra bilder. Tillsammans hittar vi en lösning. 

Villkor

När ni bokar bröllopsfotografering hos oss betalar ni en bokningsavgift på 20% av avtalat pris. Bokningsavgiften är till fullo återbetalningsbar intil 30 dagar för fotograferingen.  För villkor och övriga frågor om betalning se FAQ

Våra Bröllopspaket

BRONS

3500 kr
 • Ett planeringsmöte
 • Foto av förberedelse
 • Foto "First Look"
 • 1h Porträttfoto
 • Foto av vigsel
 • Foto av gratullationer
 • Grupp- familjefoto
 • Foto av middag/kväll
 • Snabblev. tackkort
 • Privat webgalleri
 • Tavla 20x30cm
 • Canvas 30x40cm
 • 10 Digitala bilder

SILVER

15000 kr
 • Ett planeringsmöte
 • Foto av förberedelse
 • Foto "First Look"
 • 1h Porträttfoto
 • Foto av vigsel
 • Foto av gratullationer
 • Grupp- familjefoto
 • Foto av middag/kväll
 • Snabblev. tackkort
 • Privat webgalleri
 • Tavla 20x30cm
 • Canvas 30x40cm
 • 60 Digitala bilder

GULD

25000 kr
 • Ett planeringsmöte
 • Foto av förberedelse
 • Foto "First Look"
 • 1h Porträttfoto
 • Foto av vigsel
 • Foto av gratullationer
 • Grupp- familjefoto
 • Foto av middag/kväll
 • Snabblev. tackkort
 • Privat webgalleri
 • Tavla 20x30cm
 • Canvas 30x40cm
 • 200 Digitala bilder

GULD

25000 kr
 • Ett planeringsmöte
 • Foto av förberedelse
 • Foto "First Look"
 • 1h Porträttfoto
 • Foto av vigsel
 • Foto av gratullationer
 • Grupp- familjefoto
 • Foto av middag/kväll
 • Snabblev. tackkort
 • Privat webgalleri
 • Tavla 20x30cm
 • Canvas 30x40cm
 • 200 Digitala bilder

Våra Tilläggstjänster

BILDER

Extrabilder

 • 1 bild 350 kr
 • 5 bilder 1000 kr
 • 10 bilder 1500 kr
 • 20 bilder 2500 kr
 • 30 bilder 3200 kr
 • 40 bilder 4000 kr

 

Förstoringar på Fine Art papper

 • 15×20 cm 200 kr
 • 18×24 cm 250 kr
 • 21×30 cm 350 kr
 • 30×40 cm 500 kr
 • 40×50 cm 650 kr
 • 60×80 cm 1200 kr

 

Förstoringar på Canvas

 • För Canvas tillkommer 500 kr/förstoring på ovan priser.

 

Inramning

 • Vi kan erbjuda inramningar med eller utan passepartout. Eftersom alternativen är många lämnas offert på begäran.

ÖVRIGT

Kapaskiva/Foamboard

 • Kapaskiva är ett lätt och prisvärt bildmonteringsmaterial. En kapaskiva består av en vit eller svart pappersfond med en grå foam-kärna. Bilden limmas på skivan. Fungerar mycket bra på sora förstoringar.
 • Prisexempel:
  • 40×50 cm – 400 kr
  • 60×80 cm – 600 kr

 

Fotobok

 • En fotobok blir ett fint minne från erat bröllop. Pris beror på antal sidor samt utformning. Som exempel kostar en fotobok i god kvalitet med 24 sidor, 15×20 cm ca 1500 kr. Detaljerad offert på begäran.

 

Resor

 • För resor debiteras bilersättning 60 kr/mil.

När får vi våra bröllopsbilder?

Svaret på den frågan hänger såklart samman med vilken omfattning ni valt för er bröllopsfotografering.

 • En enklare bröllopsfotografering som handlar om 10 bilder bröllopsporträtt blir normalt klart på ett par dagar.
 • En mer omfattande bröllopsfotografering, där vi även fotograferar bröllopsparet och gäster under middag och dans, resulterar ofta i flera hundra bilder vilket kräver ett omfattande  efterarbete. Normalt så är erat webgalleri tillgängligt inom 1 vecka och slutleverans av bilderna inom 1-2 veckor efter att ni återkopplat vilka bilder ni vill ha.
 • Oavsett omfattningen på bröllopsfotograferingen så kan vi normalt alltid erbjuda snabbleverans av några bilder, för exempelvis tackkort,  inom ett par dagar.

Inspiration till er bröllopsfotografering

Välkomna att besöka vårt galleri med bröllopsbilder. Här kan ni se exempel från vår produktion som bröllopsfotografer och hämta inspiration och idéer till er kommande bröllopsfotografering. Vi rekommenderar också att ni besöker Shutterstock.com och Pinterest.com söker på bröllopsbilder. Här hittar ni många fina, fantasifulla och roliga bröllopsbilder som säkert ger er inspiration och idéer till hur ni vill ha det.

Har ni tänkt er något särskilt tema för er bröllopsfotografering? Vi har flera alternativ på teman för bröllopsfotografering och hjälper er att förverkliga era önskemål.

Det är bara att höra av sig.

Välkomna!

Vi finns här för dig!

För att du snabbare ska komma i kontakt med oss ber vi er välja den ort som passar bäst på det ni efterfrågar. Tack!