Gravidfotografering i Linköping

Välkommen till gravidfotografering!

Välkomna till vår moderna studio för att föreviga och fånga kärleken till er kommande bebis. 

Att vänta på ett barn kan kännas oändligt långt men när bebisen är född glömmer man snabbt bort hur stor och fin magen var. Bilderna på dig och din fina mage hjälper dig att minnas känslan av längtan och kärleken till ert barn.

Gravidfotografering i vår studio!

Vår studio ligger strax utanför Hjulsbro, cirka tio minuter med bil från centrala Linköping. Här finns det gott om gratis parkering och du kan köra din bil ända fram till vår studiodörr.

I studion har vi alla bekvämligheter du behöver. Det finns omklädningsrum där du under fotograferingen kan göra klädbyten eller göra en sista ”piffning” innan fotograferingen börjar. Studion är utrustad med ett stort antal bakgrunder och kulisser i många olika färger så du har mycket att välja mellan. 

Vi jobbar mycket med olika tyger och blommor. Vi har också några klänningar att låna ut. Självklart tar du med dig vad du vill ha på dig för att du ska känna dig bekväm.

Varför gravidfotografering?

Att ta gravidbilder hos en fotograf är ett fantastiskt sätt att dokumentera en av de mest speciella tiderna i ditt liv. Här är några anledningar till varför du kanske vill överväga att ta gravidbilder hos en fotograf:

 1. Ett minne för livet: Att fånga de speciella stunderna under din graviditet är en chans att skapa minnen som varar för alltid. Graviditeten är en av de mest magiska och minnesvärda tiderna i livet, och att ha professionella bilder att se tillbaka på är en gåva.
 1. För att dela med familj och vänner: Att ta gravidbilder ger dig också möjlighet att dela med dina nära och kära, oavsett om de bor nära eller långt borta. Det är ett bra sätt att dela glädjen med dem och ge dem en inblick i din graviditet.
 2. För att fira ditt nya liv: Att ta gravidbilder kan också hjälpa dig att känna dig mer bekväm och självsäker under din graviditet. Det är ett sätt att fira ditt nya liv och få en känsla av att du har uppnått något fantastiskt.
 3. Konstnärligt uttryck: En gravidfotografering kan också vara ett konstnärligt uttryck, där fotografen använder ljus, skuggor, och andra kreativa tekniker för att fånga din graviditet på ett unikt och vackert sätt.

Sammanfattningsvis kan en gravidfotografering vara en fantastisk upplevelse, som ger dig möjlighet att dokumentera en av de mest speciella tiderna i ditt liv och skapa minnen som varar för evigt.

 

Gravidfotografering - Så här går det till.

Förberedelser 

För att dina bilder ska bli så bra som möjligt är det viktigt med noggranna förberedelser. 

 • Du kanske har sett en bild som du vill efterlikna eller så vill du att bilden ska förmedla en viss stämning!
 • Kanske vill du ha en klassisk gravidbild eller en tuffare bild med speciell rekvisita?
 • Vill du att bilden ska vara romantisk eller kanske förmedla någon annan stämning?

Det här är viktiga frågor som du bör fundera på innan fotograferingen. 

 Vill du ha variation i dina gravidbilder föreslår vi att du förbereder för ett klädbyte. När vi vet hur du vill ha din bilder förbereder vi studion med rätt bakgrunder och ljussättning vilket gör att fotograferingen blir effektiv, avslappnad och rolig.

Genomförande

Vi börjar med att pratar igenom hur fotograferingen ska gå till och vad som kommer att hända. Lite ”försnack” brukar minska den nervositet som många känner inför att bli fotograferade. Vår uppgift som fotografer är att skapa god stämning i studion och komponera bilden så att den fångar din personlighet. Din uppgift är egentligen ganska enkel! Du ska vara dig själv, titta in i kameran och försöka variera ditt ansiktsuttryck. 

Efter fotograferingen

När fotograferingen är klar och du har lämnat studion börjar vi med efterarbetet. Enkelt uttryckt består det av att vi väljer ut de bästa bilderna, redigerar dem och lägger ut dem på ditt webgalleri. I webgalleriet är bilderna lågupplösta och försedda med vattenstämpel. När du bestämt vilka bilder du vill ha gör vi en slutredigering där vi framkallar bilden till högsta kvalitet. När bilderna är färdigredigerade skickas de digitala bilderna i ett högupplöst format till dig. Bilderna skickas normalt via ”we transfer”, ett digitalt överförings-verktyg.

 

Printning/inramning

För att få största glädje av dina nya gravidbilder så rekommenderar vi starkt att du väljer att printa några av dem. Att enbart ha de digitala kvalitetsbilderna i din laptop/mobil kommer inte att ge dig samma upplevelse som att ha printade bilder. Vi har en professionell storbildsprinter och hjälper dig gärna med att printa alla eller några av dina bilder. Vi printar på fine art papper eller canvas av högsta kvalitet och i valfritt format upp till 60 x 100 cm. 

Vår prismodell Gravidfotografering

Grundpaket

1500 kr
 • 30 min foto i studio
 • 3 digitala bilder
 • Webbgalleri

TILLÄGG BILDER

Extra fotograferingstid

 • 15 min 500 kr.


Extrabilder

 • 1 digital bild 500 kr
 • 5 digitala bilder 1000 kr
 • 10 digitala bilder 1500 kr


Utomhusfotografering

 • Önskas fotografering i utomhusmiljö så ordnar vi det såklart. Kanske ni har en plats som betyder mycket för er och där ni önskar bli fotograferade. Har ni ingen speciell plats men önskar ändå att bli fotograferade i naturligt ljus i en fin miljö så vet vi om flera fina platser.
 • Utomhusfotografering innebär ett visst merjobb varför en extrakostnad på 500 kr debiteras. Gäller inom 20 km radie från vår studio.
 • Utanför 20 km radie från vår studio enligt offert.

TILLÄGG ÖVRIGT

Förstoringar på Fine Art papper

 • 15×20 cm 200 kr
 • 18×24 cm 250 kr
 • 21×30 cm 350 kr
 • 30×40 cm 500 kr
 • 40×50 cm 650 kr
 • 60×80 cm 1200 kr

För Canvastavlor tillkommer 500 kr/förstoring


Inramningar

 • Vi kan erbjuda inramningar med eller utan passepartout. Eftersom alternativen är många lämnas offert på begäran.

Kapaskiva/Foamboard

 • Kapaskiva är ett lätt och prisvärt bildmonteringsmaterial. En kapaskiva består av en vit eller svart pappersfond med en grå foam-kärna. Bilden limmas på skivan. Fungerar mycket bra på sora förstoringar.
 • Prisexempel:
  • 40×50 cm – 400 kr
  • 60×80 cm – 600 kr