Porträttfotograf

Linköping – Norrköping – Motala

Porträttfotograf Linköping

Vi är porträttfotografer med egen modern studio i Linköping. Vi har all utrustning för att ta fina och stämningsfulla porträttbilder av högsta kvalitet. Har du speciella önskemål om din porträttfotografering lyssnar vi såklart på dem och försöker förverkliga dem så långt det är möjligt. 

Vi fotograferar antingen i vår studio eller utomhus.

I studion är vi väderoberoende och kan med modern teknik ta allt från traditionella porträttbilder till mer kreativa stämningsfulla porträtt.

Önskar du bli fotograferad utomhus så gör vi såklart det.  Kanske vill du ha  en bild på dig vid en plats som betyder mycket för dig? Det är inga problem – det löser vi!

Tag kontakt så ska vi berätta mer vad vi kan göra för dig.

Söker du informtaion om CV- profilfotografering så hittar du det här

Porträttfotografering

Porträttfotografering handlar om att fotografera en person där bilden visar de individuella karaktärsdragen. För att lyckas med en porträttbild krävs ett bra samspelet mellan fotograf och modell som skapar en atmosfär av lugn och förtroende. Som yrkesfotografer lägger vi ner ett stort arbete på att skapa en behaglig atmosfär då det är först då som vi ksn få de bra bilderna. Normalt så innfinner sig inte denna miljö direkt utan uppstår efter en stunds fotograferande. 


Vi vet att många känner sig obekväma framför kameran och kommer därför göra allt för att du ska trivas och känna dig trygg under fotograferingen. Om du känner dig avslappnad och bekväm ökar chansen att vi lyckas fånga DIG och dina personlighetsdrag på bild. 

Det är de personliga uttrycken som är grunden till en bra porträttbild!

Egen modern studio i Linköping

Vår studio ligger strax utanför Hjulsbro, cirka tio minuter med bil från centrala Linköping. Här finns det gott om gratis parkering och du kan köra din bil ända fram till vår studiodörr.

I studion har vi alla bekvämligheter du behöver. Det finns omklädningsrum om du under fotograferingen vill göra ett klädbyte eller göra en sista ”piffning” innan fotograferingen börjar. Studion är utrustad med ett stort antal bakgrunder och kulisser i många olika färger så du har mycket att välja mellan.

Vi fotograferar allt från individuella porträtt till gruppbilder på upp till cirka tio personer. Ljussättningen gör vi med ett flertal softboxar i olika storlekar tillsammans med effekthöjande punktbelysning, filter och reflexskärmar. Med modern studioteknik kan all belysning skötas från ett kontrollbord vilket gör att ljusjusteringar går snabbt och fotograferingen blir mycket effektiv. Vi jobbar mycket med realtidstagning av bilder vilket betyder att du  som kund kan få en snabb återkoppling på ett preliminärt  resultat.

Fotostudio för barnfotografering - Barnfotograf Linköping.

Låt oss bli er porträttfotograf

Förberedelser 

För att dina bilder ska bli så bra som möjligt är det viktigt med noggranna förberedelser. I förberedelserna ingår att vi samtalar om vad du ska använda dina bilder till och vad de ska förmedla.

 • Du kanske har sett en bild som du vill efterlikna eller så vill du att bilden ska förmedla en viss stämning!
 • Kanske vill du ha ett klassiskt porträtt eller en tuffare bild med speciell rekvisita?
 • Vill du att bilden ska vara romantisk eller kanske förmedla någon annan stämning?

Det här är viktiga frågor som du bör fundera på innan fotograferingen. Vi ser på bilder med ”olika ögon”. Vi kanske tycker att bilden av dig är fin, men i dina ögon överensstämmer den inte med vad du hade förväntat dig. Det viktiga är du tycker om bilden, inte vi. 

Innan fotograferingen bör du också planera vad du ska ha på dig. I en porträttbild ska en betraktares ögon dras till ditt ansikte och inte till dina kläder. Generellt kan sägas att ett porträttfoto blir bäst om du har på dig enfärgade kläder i dova färger. Såklart finns inget rätt eller fel och du  ska välja kläder som du känner dig bekväm och fin i. Väljer du mörka kläder passar en ljus bakgrund bäst och väljer du ljusa kläder så passar en mörkare bakgrund bäst. Vill du ha variation i dina bilder föreslår vi att du förbereder för ett klädbyte. När vi vet hur du vill ha din bilder förbereder vi studion med rätt bakgrunder och ljussättning vilket gör att fotograferingen blir effektiv, avslappnad och rolig.


Genomförande

Vi börjar med att pratar igenom hur fotograferingen ska gå till och vad som kommer att hända. Lite ”försnack” brukar minska den nervositet som många känner inför att bli fotograferade. Vår uppgift som porträttfotografer är att skapa god stämning i studion och komponera bilden så att den fångar din personlighet. Din uppgift är egentligen ganska enkel! Du ska vara dig själv, titta in i kameran och försöka variera ditt ansiktsuttryck. 


Efter fotograferingen

När fotograferingen är klar och du har lämnat studion börjar vi med efterarbetet. Enkelt uttryckt består det av att vi väljer ut de bästa bilderna, redigerar dem och lägger ut dem på ditt webgalleri. I webgalleriet är bilderna lågupplösta och försedda med vattenstämpel. När du bestämt vilka bilder du vill ha gör vi en slutredigering där vi framkallar bilden till högsta kvalitet. När bilderna är färdigredigerade skickas de digitala bilderna i ett högupplöst format till dig. Bilderna skickas normalt via ”we transfer”, ett digitalt överförings-verktyg.

 

Printning/inramning

För att få största glädje av dina nya porträttbilder så rekommenderar vi starkt att du väljer att printa några av dem. Att enbart ha de digitala kvalitetsbilderna i din laptop/mobil kommer inte att ge dig samma upplevelse som att ha printade bilder. Vi har en professionell storbildsprinter och hjälper dig gärna med att printa alla eller några av dina bilder. Vi printar på fine art papper eller canvas av högsta kvalitet och i valfritt format upp till 60 x 100 cm. 

Vad kostar en Porträttfotografering?

Vår prismodell

Vi har en prismodell för porträttfotografering som bygger på ett grundpaket och tilläggstjänster för att kunna möta olika behov och önskemål. Grundpaketet gäller för max två personer. Är ni fler än två, gäller prislista enligt  familje- gruppfotografering.


Villkor

Alla priser är inklusive moms och som alltid gäller ”Nöjd-kund” garanti. Är ni inte nöjda så erbjuds ni en ny fotografering. För övriga villkor och frågor om betalning se FAQ.

Vår prismodell Porträttfotografering

Grundpaket

1500 kr
 • 30 min foto i studio
 • 3 digitala bilder
 • Webbgalleri

TILLÄGG BILDER

Extra fotograferingstid

 • 15 min 500 kr.


Extrabilder

 • 1 digital bild 500 kr
 • 5 digitala bilder 1000 kr
 • 10 digitala bilder 1500 kr


Utomhusfotografering

 • Önskas fotografering i utomhusmiljö så ordnar vi det såklart. Kanske ni har en plats som betyder mycket för er och där ni önskar bli fotograferade. Har ni ingen speciell plats men önskar ändå att bli fotograferade i naturligt ljus i en fin miljö så vet vi om flera fina platser.
 • Utomhusfotografering innebär ett visst merjobb varför en extrakostnad på 500 kr debiteras. Gäller inom 20 km radie från vår studio.
 • Utanför 20 km radie från vår studio enligt offert.

TILLÄGG ÖVRIGT

Förstoringar på Fine Art papper

 • 15×20 cm 200 kr
 • 18×24 cm 250 kr
 • 21×30 cm 350 kr
 • 30×40 cm 500 kr
 • 40×50 cm 650 kr
 • 60×80 cm 1200 kr

För Canvastavlor tillkommer 500 kr/förstoring


Inramningar

 • Vi kan erbjuda inramningar med eller utan passepartout. Eftersom alternativen är många lämnas offert på begäran.

Kapaskiva/Foamboard

 • Kapaskiva är ett lätt och prisvärt bildmonteringsmaterial. En kapaskiva består av en vit eller svart pappersfond med en grå foam-kärna. Bilden limmas på skivan. Fungerar mycket bra på sora förstoringar.
 • Prisexempel:
  • 40×50 cm – 400 kr
  • 60×80 cm – 600 kr


Fotobok

 • Pris beror på antal sidor samt utformning. Som exempel kostar en fotobok med 10 sidor, 15×20 cm ca 750 kr.

Inspiration till er porträttfotografering

Välkomna att besöka vårat galleri med porträttbilder. Här kan ni se exempel från vår produktion som porträttfotografer och hämta inspiration och idéer till er kommande porträttfotografering.

Har ni tänkt er något särskilt tema ? Vi har flera alternativ på teman för porträttfotografering och hjälper er att förverkliga era önskemål.

Det är bara att höra av sig.

Välkomna!